Brembo Racing Point

Race Team R4 moto’s

R4 moto’s YCF racing team

– Belgisch kampioen endurance pitbike light 2009

– Belgisch kampioen endurance pitbike light 2010

– 2° plaats in het Belgisch kampioenschap pitbike light sprint 2010

– Belgisch Kampioen Pitbike Pro 2011

– 2°plaats in het Belgisch kampioenschap pitbike light sprint 2012

Het R4 moto’s racing team met als piloot Wim Buytaert kent zijn ontstaan sinds januari 2009. Hans Devincke, eigenaar van R4 moto’s, is de monteur van de pitbike. Wim had reeds ervaring in het racen met een Suzuki street magic. Wim heeft reeds van toen hij klein was een grote interresse in het motoren gebeuren.

In de winter van 2008 kocht Wim zijn eigen pitbike aan die in 2008 de tweede plaats had gereden in het ONK (Open Nederlands Kampioenschap).  Samen met de ruime kennis van Hans en een goeie piloot worden de motorblokken ontwikkeld die keer op keer mooie resultaten behalen in de endurance pitbike light.
Na 2 jaar deelgenomen te hebben, en 2x kampioen geweest te zijn in de Endurance had Wim besloten deel te nemen aan de sprint wedstrijden en dit met een nagel nieuwe YCF classic.
In de winter van 2010-2011 werd deze YCF Classic crosser omgebouwd naar een minimoto.
Seizoen 2011 heeft hij wederom de titel kunnen binnenhalen maar dan in de Pitbike Pro klasse ( max 160cc en max 28mm carbu ) en in 2012 werd de 2° plaats behaald in de fel bevochten pitbike light.
Bij het tunen van de motorblokken wordt niet altijd op zoek gegaan naar een motor met het hoogste topvermogen, maar wel naar een motor met de beste koppelcurve en rijdbaarheid. Bij het tunen van de motorblokken moet wel rekening gehouden worden met een aantal beperkingen namelijk de betrouwbaar heid van de blokken de geproduceerde decibels technische beperkingen van het reglement…..
De wedstrijd blokken ( op Chinese basis ) hebben zeker hun betrouwbaarheid bewezen. Als er meer dan 40 uren wedstrijden kan gereden worden en getraind zonder de blok te moeten openen, en enkel olie, oliefilter te vervangen en klep speling controleren en of bijstellen dan kan men toch spreken van betrouwbare motoren.
De betrouwbaarheid hebben we ook mede te danken door het zorgvuldig monteren en hanteren van de juiste tolerantie in combinatie met de beste materialen de beste olie voor dit type motoren namelijk Bel Ray EXR 20w50.

Wim kan steeds rekenen op de sponsering van verschillende merken, zoals Dulop, RK kettingen, Bel Ray olie en onderhoud producten, Ferodo remblokken waarvoor onze dank…

In de wintermaanden wordt de conditie en de strijdust ook op peil gehouden door indoor te trainen op het kartcircuit van Middelburg of Goes (Nederland).

 

Klik op onderstaande link voor foto’s.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.500854226620984.111231.495990487107358&type=3

R4 moto's Gent © 2018 All Rights Reserved

Made by transvorm